Fler flyktingar gör oss inte mer medmänskliga?

Global Happiness Organization“… *suck*

Fler flyktingar gör oss inte mer medmänskliga*suck*

1. Nej, bevisligen inte: Fler flyktingar är ett tydligt globalt bevis på vår minskande medmänsklighet. Trots detta fortsätter vi, Sverige, handla med dem som bidrar till krig och misär, i de fall vi inte själva direkt gör det. Bidrar till krig och misär, vill säga.

Fler flyktingar kommer det dessutom att bli i takt med att planeten värms upp pga våra bilar, våra piffiga semestrar, våra affärsresor, våra H&M-kläder, våra IKEA-möbler, våra mobiltelefoner, våra livsnödvändiga exotiska frukter, våra husdjur… need I continue?

2. Att biståndspengar används till kostnader vid flyktingmottagning är ett relativt nytt påfund, om jag inte missminner mig, och i sig en styggelse. Bättre än att säga “Vi borde använda de pengarna för att hjälpa på plats” vore det att säga “Låt inte biståndspengarna bekosta flyktingmottagandet!“, vilket osökt för mig till…

3. Det är jävligt fult att ställa det ena mot det andra. Situationen är inte antingen eller; den är både och.

https://www.aftonbladet.se/a/L0GQEP

 

Fucking skärp er nu!

flyktingar, medmänsklighet, miljö, bistånd, flyktingmottagning, intressant?