Frågor till @nya_moderaterna

Moderater. Nya Moderater. Ni säger ju er gilla lag och ordning, ordning och reda, så… Vad tänker ni göra åt de poliser som missbrukar sin makt genom att köra ut folk utanför staden när dessa (de som blir utkörda) inte gör som polisen vill? Det kan handla om ungdomar på stan, det kan handla om aktivister vid demonstrationer, det kan handla om vanligt folk på väg till vanliga jobb.

Vad tänker ni göra åt de poliser som kallar flyktingar och invandrare för apor? Det händer fortfarande, år 2018, i Malmö. Det händer ungdomar på stan, det händer aktivister vid demonstrationer, det händer vanligt folk på väg till sina vanliga jobb.

Vad tänker ni göra åt den kriminalitet som kostar människoliv men som det så sällan talas högt om? Den senaste tiden mest, och kanske främst, exemplifierat av Nya Karolinska – sjösatt av just er Moderater, om än i Stockholm?

Vad tänker ni göra åt att patienter dör i väntan på vård, en vård som får anstå pga det “saknas resurser“, resurser som “saknas” pga miljardrullningen i vården, se exempel ovan?

Vad tänker ni göra åt att resultaten i skolan – och kanske även skolan i sig – blir allt sämre i takt med att aktieutdelningen i friskolorna ökar? En aktieutdelning som väldigt ofta, via olika faktura-, moms-, skatte- och räntekonstruktioner, hamnar i utlandet – och då gärna i så kallade skatteparadis?

Ni Moderater brukar opponera er mot dessa frågor. Ni brukar faktiskt kalla dem beskyllningar. Ni vänder er emot dessa spörsmål med mässandet av mantran som “Det är inte olagligt” och må så vara hänt, men jag har ytterligare ett par frågor – och här får jag be om ursäkt* för en hård liknelse som tyvärr verkar krävas för att ni moderater ska förstå att “det är inte olagligt” inte nödvändigtvis innebär att något är rätt:
När det inte var olagligt att slå sina barn, när det inte var olagligt att våldta sin fruvar det då rätt att slå sina barn? Var det då rätt att våldta sin fru?

(* Nej, det är inte Moderaterna jag ber om ursäkt.) 

rasism, moderaterna, kriminalitet, skattefiffel, nya karolinska, intressant?