Låt oss prata om flykt…

Folk som inte har en aning om vad flykt innebär och vad det kostar bör nog – på ren svenska – hålla käft.

Den som flyr säljer allt den har. Den som flyr ljuger för att överleva. Den som flyr gör det inte bara en gång, den som flyr… slutar aldrig fly – för att människor, självutnämnda “antirasister” bla, inte tillåter flykten att någonsin sluta.
Låt mig berätta vad flykt innebär:
Den innebär att inte våga skriva hem, att inte våga kontakta sin familj. Den innebär att brytas ner psykiskt, den innebär att misshandla sin fru, att slå sina barn. Flykt innebär att du aldrig blir trodd, att du aldrig kan slå rötter, flykt innebär ständig rädsla för avlyssning, för att gå ut om kvällarna, kronisk fasa för att bli kontaktad pga någon familjemedlem blivit avrättad… i ett land där de förväntades vara trygga.
Flykt innebär att aldrig kunna slappna av. Inte ens när du fått barn, och kanske tom barnbarn, i det nya landet. Flykt innebär att bo i ett för dig främmande land, och när tillräckligt lång tid gått; att vara främling överallt. Flykt innebär att dö. Att få sitt liv taget från sig… och att ändå leva vidare.
Flykt innebär att behöva stå ut med idioter som dikterar för en vad flykt innebär utan att de för den sakens skull själva har någon aning, ens den minsta, om vad det innebär att fly.
Jag upprepar mig: Folk som inte har en aning om vad flykt innebär och vad det kostar bör nog – på ren svenska – hålla käft.