Om miljöförstöring: problemet är vi.

Du vet hur flygresor är skitdåligt för miljön – det har ju knappast gått att missa informationen kring detta, eller hur?
En grej som aldrig nämns – utom i enstaka fall när exempelvis oljekällor sätts i brand – är hur mycket krig bidrar till miljöförstöringen.
Krig utkämpas, som du ju vet, ofta i luften. Bomber bidrar på alla vis till miljöförstöringen. Flygplanen som fäller dem likaså. Återuppbyggnaden – som om det inte räckte redan – av dessa bombers destruktiva påhälsningar är ännu ett bidrag till hur vi förstör vår redan hårt sargade planet. Tro det eller ej, men betong är en hyfsat stor miljöbov som pytsar ut koldioxid till atmosfären i alla led.

USA – den där trollcirkusen i väst – roffar inte bara åt sig hart när alla råvaror i världen (med benägen hjälp av oss i Europa) – de är även den nation som satsar mer på krigsindustrin än resten av världens tillsammans. Alltså mer än resten av världens länder. Tillsammans.

Nu är vi andra i västvärlden inte så jävla mycket sämre, förvisso, med våra flygresor och fan vet allt. Vi är i allra högsta grad skyldiga till “problemet”. Vi bidrar på alla sätt och vis till “volymerna”: Våra bilar, våra flygresor, våra transporter, vår konsumtion (som kräver än mer transporter). Vi är problemet. Vi. Du och jag.

…men vi har mage att skylla allt på “överbefolkningen”? På tredje världen? På “nya ekonomier”?

Seriously fuck off, hörru.

När < 10% av jordens befolkning roffar åt sig > 90% av resurserna – då är inte överbefolkningen i de forna kolonierna problemet.
När < 10% av oss förstör planeten för resterande > 90%då är det vi som är problemet. Inte någon utsugen flerbarnsförälder i Afrika/Asien/etc.

Ta bort de här < 10% som lever sina (våra) liv som om vi hade ett oändligt antal blekblå klot att tillgå och du kommer snart börja se skillnad.

Och helt ärligt: Ju rikare, desto bättre. Fattiga människor har helt enkelt inte råd att överkonsumera på det sätt rika människor kan.

Tycker du “flyktingproblemet” är stort nu?
Önskar du “andrum” mer än något annat?

PUH-lease! Du har inte ens sett början på skiten än.

Försök bara stänga gränserna när folk börjar fly på allvar. När folk börjar fly från det vi orsakat.

Lycka till med det.

Planeten? Den klarar sig nog. Den har klarat sig förr. Vi är på sin höjd löss som är på väg att skakas av. Det är nästan ironiskt, eller hur?

miljö, jorden, flyktingar, konsumtion, andrum, resor, krig, intressant?