AACB – Are All Cats Beautiful?

Vi gör oss själva en enorm otjänst om vi tror att polisen kommer att stå på vår sida när fascister, nazister, islamister eller andra ideologier med våldskapital tar makten. Vi är direkt korkade om vi tror att poliser som slår är “monster”. Nej, de – precis som våldtäktsmannen – är helt vanliga jävla människor. Helt vanliga jävla snutar. Med en skillnad: De är skolade och stöpta i en fascistisk åskådning. Ja, polis & militär är organisationsformer, verktyg, som är byggda enligt fascistoid eller direkt fascistisk modell: Makt kommer uppifrån, order ska lydas, inget ska ifrågasättas.

I Tyskland var det inga “specialpoliser” som satte dit oliktänkande, inte till en början. Det är bara det mest extrema, det mest kända av våra exempel. I Spanien var det helt vanliga snutar som gav sig på “subversiva element” då, och det är helt vanliga snutar som idag upprätthåller lagar som förbjuder demonstrationer. I Italien likaså. Vi ser det i dagens Grekland, vi såg det i de forna öststaterna; de som slog, de som misshandlade, de som missbrukade makten, de som mördade var helt vanliga, normala medelsvenssonsnutar.

När jag var en månad gammal utbröts statskuppen i Chile. Polisen och militären som kom hem till oss och letade efter vapen i min babysäng var inga “letavapeninyföddabarnssängarelitförband” utan snutar som vilka andra snutar som helst. Polisen som sköt med tårgasgranater och vattenkanoner mot universitetsstuderande (i 16-18-årsåldern, nota bene) när jag var i Chile 2008 var inte några “köttasmåglinatillsdeblör”-förband. De var snutar, helt normala genomsnittssnutar som alla andra. I diktaturens Argentina var det helt vanliga poliser som gick maktens ärenden, i dagens USA är det helt vanliga jävla poliser som skjuter svarta i parti och minut!

I Ådalen var det helt vanlig, svensk, bonnamilitär som sköt mot sossar – en företeelse som numera, btw, återigen är tillåten; svensk militär får ånyo användas mot den egna befolkningen. I Göteborg var det helt vanliga jävla snittsnutar som sköt vilt in bland obeväpnade människor och sedan fabricerade bevis i domstol för att komma undan med sina lögner. I Limhamn för något år sedan var det vanliga jävla normsnutar som red över folk med hästar i full galopp. Det var precis lika vanliga svennebananpoliser som knuffade ut människor framför dessa hästar.

Gotland var det vår svenska helyllepolis som – i strid mot internationella konventioner – gav nazister fritt spelrum. Fritt spelrum? Ja, de rensade till och med fältet från “obehöriga” med motiveringen att de inte kunde ansvara för deras liv och hälsa. Polisen bär redan idag fram nazismen, så kom inte med några dumheter om att svensk polis skulle vara på något sätt bättre än snuten i Saudiarabien, Iran, Rumänien, Ungern, Ryssland eller var som helst.

Polisen går maktens ärenden. Det är, per definition, polisens jobb – om än möjligen formulerat som “skydda samhället”. Om detta jobb kräver att pensionärer mejas ner av polisens hästar (hände på S:t Knuts torg i Malmö i början på 2000-talet) så kommer det att hända. Och polisen kommer i efterhand att ljuga om det. Precis som de ljuger om att en riksdagsledamot “sparkat emot polisen” under en politisk manifestation. Polisen står inte på vår sida. Gör aldrig misstaget att tro något annat, för när fascister eller motsvarande väl tar makten så är det, till syvende og sidst, polisen som kommer att stå för batongslagen. Det händer hela tiden, överallt på vår planet. Det händer i Sverige, det har hänt förr i Sverige och det kommer att hända igen… i Sverige.

polis, fascism, order, politiker, acab, sverige, batong, lögner, intressant?