Hur bekämpar vi den inhemska rasismen?

Här är, konkret, vad som behöver göras, i korta drag:

 • Få folk att sluta känna sig otrygga. Det innebär; satsa på (inhemska) jobb, satsa på (inhemska) industrier (om det så är klädes, bil, nöjes, datorspel, whatnot).
 • Kräv hem de svenska företag som lämnat landet – eller tillvarata deras tillgångar.
 • Sätt dit skattebedragarna.
 • Återkräv miljarderna de gömt i skatteparadisen – det är VÅRA pengar, inte deras.
 • Satsa på skolan; minska storleken på klasserna, skit i den här jävla skolan som både lyckas vara någon sorts felfödd kadervariant och nåt flummigt jävla skit som inte leder nånvart. Ungarna ska fan inte ha några jävla _mentorer_, de ska ha _lärare_, _klassföreståndare_, människor de kan lära något av, inte någon som “guidar dem igenom kunskapen”. Sådant har vi universitet till. Ev. även gymnasium.
 • Förändra skolpengen; ge den bara till skolor som utför/genomför utbildningar som kommunen inte redan har, eller inte själv kan genomföra. Tycker jag det ska gå att starta skolor om inte kommunerna har kapaciteten? Absolut. Tycker jag de ska kunna göra vinst på sin verksamhet? Nej. Det ska i princip röra sig om kommunala skolor som drivs som friskolor.
 • Apropå det: Återförstatliga skolan!
 • Minska arbetstiderna, bara sänk dem rätt av över hela brädet.
 • Avskaffa övertidsarbetet – och inför jävligt bra kompensation för den som ändå måste jobba övertid.
 • Återinför förmögenhetsskatten.
 • Återinför arvsskatten.
 • Återinför en hel del av de skatter som antingen minskats eller helt försvunnits.

ÅTERSKAPA ETT FUNGERANDE JÄVLA PENSIONSSYSTEM! <- det kanske viktigaste av allt!
Ingen vill jobba ett helt liv och behöva vara rädd för att bli fattigpensionär eller iaf fattig pensionär. Finns inte en människa som inte kommer att sätta sig själv och de sina i första rummet om det finns minsta tvekan om hur ålderdomen kommer att te sig, eller om det verkar som att de kommer behöva samla burkar för att klara vardagen. Ja, vi lever i ett samhälle där folk samlar burkar för att klara vardagen; är det verkligen så vi vill ha det?

VÅRDEN VÅRDEN VÅRDEN!

SOCIALFÖRSÄKRINGARNA SOCIALFÖRSÄKRINGARNA SOCIALFÖRSÄKRINGARNA!

Det är egentligen, som jag brukar säga, rätt så jävla enkelt.

Parentes: Sedan tycker jag personligen vi kan, exempelvis, begränsa enskilda politikers mandatperiodslängd till max tre perioder. Det är tolv år, tolv år, av en människas liv. Kanske är det till och med så att det behöver göras till någon sorts allmän plikt? Jag vet inte.
Går en politiker den misstänkt raka vägen till näringslivet efter avklarat mandat? Utred för korruption. Vi ska inte ha ett system där toppchefer på Skatteverket och Riksrevisionen kan ringa sina kompisar och varna för kommande granskningar.
Utbilda polisen. Vi har sett alltför många varianter av lögner som polisen levererar för att skydda sig själva, om det så gäller romregister, göteborgskravaller eller “sparkande riksdagspolitiker”. Jag kan personligen tycka att den som vill bli polis kanske inte är den som är mest lämpad att lubba omkring med batong och pistol, men det är kanske bara jag.

Nå. Lösa tankar.

rasism, politik, trygghet, politiker, skatter, pension, skolan, intressant?