Rasister & intelligens

Jag klankar ofta ner på rasisters stavning och intelligens.
Det har väldigt enkla orsaker och de baseras helt och hållet på vad de säger om oss: Vi vägrar lära oss svenska, vi är “somaliska analfabeter”, vi låter konstigt, pratar förortssvenska, etc. Svenskheten – eller brist på denna svenskhet – används emot oss, och när den används emot oss av människor som med nöd och näppe håller styrfart vad gäller grammatik och ordförståelse… tja, då är det på något sätt fritt fram.

Du kan kalla det klassförakt om du vill, visst. Men när invandrare och flyktingar mer eller mindre görs till en klass för sig – en svartskalleklass – så är det inte mer orimligt än när (den generella) arbetarklassen gör narr av överklassen. Bättre då att förstå dessa enkla samband än att försöka leka missriktad tonpolis.

Och ja, vi svartskallar är i mångt och mycket en egen klass i dagens Sverige. Som exempel gäller inte grundläggande rättssäkerhetsprinciper oss:
* Vi misstänks oftare för brott.
* Vi blir fällda hellre än friade i högre omfattning än infödingar – för samma typ av brott.
* Om vi åldersbestäms i bästa skallmätarstil så är det de delar av våra kroppar som visar högre ålder som avgör hur gamla vi är.
* Vi är terrorister, aldrig de som utsätts för terrorism.
* Vi får sämre vård.
* Vi har sämre tänder.
* Vi är fetare.
* Vi har kortare medellivslängd.
* Vi har sämre jobb / inte de jobb som motsvarar vår utbildning.
* Vi har sämre utbildning / får sämre utbildning / ges sämre utbildning.

Mycket av det jag listat (i en klart ofullständig lista) är klassiska klassmarkörer.

Avslutningsvis så är mina kriterier vad gäller rasister inte det minsta komplicerade:
* Du har läst [det rasistiska partiets] princip-/partiprogram, motioner, utspel och tyckt de är bra skit – Vilket troligen gör dig till rasist.
* Du har läst [det rasistiska partiets] princip-/partiprogram, motioner, utspel och tyckt det var skit, men röstar på dem/blir medlem ändå för att röra om i grytan – Vilket troligen innebär att du är rätt jävla korkad.
* Du har läst [det rasistiska partiets] princip-/partiprogram, motioner, utspel och inte brytt dig särdeles, men röstar på dem / blir medlem för att gynna dina egna intressen – Vilket nog gör dig till någon sorts psykopat.

rasism, intelligens, rättssäkerhet, klass, klassförakt, svartskallar, sossetjafs, intressant?