Food Trucks & falafelvagnar

Tycker konceptet “food trucks” är jävligt intressant. Alltså paw-rihk-tit.
I Malmö har vi haft falafelvagnar i decennier, de har – såvitt jag förstår – ofta motarbetats av staden & av diverse myndigheter. De har varit ivägen, de har varit ohygieniska, de har medfört sanitära olägenheter i form av ljud, oljud, ohyra, människor – bruna människor!

Men så konceptualiserar någon tjomme begreppet “food trucks” & plötsligt är varenda jävla hipster & de som bestämmer eld & lågor. Lika varma för idén som grillen burgarna ska vändas på, plattorna husmanskosten – för husmanskost är ju nysvart även det – ska beredas på.
ALLT ska vara food trucks, food trucks är det nya svarta, det nya rosa, det nya orangea. Food trucks är balla, food trucks är heta, flytta på den där jävla falafelvagnen, jävla svartskalle, foodtrucken ska fram!!

“Jävla svartskalle”… Men? Va?

Falafelvagnen bemannas & drivs främst av brokiga människor som serverar “brokig” mat. Sådana som jag.

Food trucks… oftast vita, präktiga helyllesvennar? Sådana som inte-jag.

Parentes: Faktum är att sannolikheten för att någon ska tro att jag jobbar i en falafelvagn är långt högre än den att folk ska tro att jag är formgivare & IT-konsult, men nåja. Hey, jag har försökt, men ni ser ju förbi den feta fasaden & ser chilenaren som närapå drunknar därunder.

Falafelvagnen presenteras som olämplig, ett obehag, en olägenhet, ett aber. En svartjobbskultur som Gynnar Internationell Terrorism™ – & jag önskar innerligt att jag skämtade.

Foodtrucken… som matglädje, något som tarvar stöd, matkul på hjul, Det Nya Heta™, rentav “kultur”; något som alltid funnits i vår närhet, något som kittlar fantasin, något som smäktande retar vårt sinne.

Falafelvagnen? Den har bara fött Malmös rykte som falafelns huvudstad (eller vad Sydsvenskan nu kallade det). Där förr falafelvagnar fanns kan du idag hitta gatukök som exvis Baghdad Falafel (vars arabiska shawarmatallrik kanske är stadens, och därmed – i princip – Sveriges, bästa).

Men väck med den skiten, en food truck behöver plats; foodtrucken ska fram!? Ropen skalla: Food truck åt alla!

FOOD TRUCK! FOOD TRUCK! FOOD TRUCK!

Ärligt? Fuck er jävla food truck! ge mig en xtra stor falafel, alla grönsaker, halloumi & blandad sås. Ja, klart som fan rättikan ska i, och ja, klart som fan jag ska dricka en Ayran till.

50 spänn, varsågod. Tack. Nej tack; inget kvitto.

malmö, food trucks, falafel, falafelvagn, kriminalitet, svartjobb, terrorism, ayran, intressant?