Laleh gisslan i USA?

Okey folk. Det är synd om dem som inte kan resa till USA nu. Det inbegriper dig och alla andra vars födelseort är i ett “muslimskt land” som står på den där listan.

Men om vi nu skulle ta och vända på det hela och tänka på de uppemot 3,3 miljoner muslimer som nu sitter som gisslan i USA pga att de inte längre kan lämna landet? Eller de som har en annan tro, kanske rentav ateister, men råkar vara födda i fel land, rätt land?

Va? Vad menar du? Vaddå inte kan lämna landet?

Ja, om de lämnar får de inte komma hem igen. Vad är det annat än en hyfsat effektiv husarrest? Ett utreseförbud? Ett fängslande? Ett gisslantagande?

Perspektiv?

Någon?

Exempel: Ni känner alla till vår favorit Laleh Pourkarim, eller hur?
Hon lever och verkar numera i USA, vad jag förstått. Närmare bestämt Los Angeles. Tror ni hon, om hon befinner sig i USA, utan problem kan åka “hem” till Sverige nu, eller får hon då inte komma “tillbaka hem” till LA sedan?

Eller för att ta det på ren svenska:
DET ÄR RÄTT SÅ JÄVLA VIKTIGT ATT FOLK INTE KAN LÄMNA SITT LAND NU PGA ATT DE INTE TILLÅTS ÅTERVÄNDA OM DE LÄMNAR USA. VI KANSKE INTE BORDE LÅTA DETTA DRUNKNA I ALLA “VOJNE VOJNE SEMESTERPLANERNA GRUSADE”!?

Sverige, USA, Laleh, Trump, muslimer, fascism, Alerta, intressant?