Draksådd

Det Ruaa Abbas säger är genomgående. Det är något vi som bor och/eller bott i dessa områden sagt i åratal. Decennier: Vi [som bor här] har inte samma tillgång till de samhälleliga skyddsmekanismerna som ni [som inte bor här] har. Detta måste det bli ändring på.

Vad händer?
Som svar på vår misstanke att MKBMalmös kommunala bostadsbolagregistrerar oss svartskallar – med just de orden, mer eller mindre – får vi svart på vitt att MKB registrerar oss svartskallar.
Parentes: Det visade sig kort senare att företaget även registrerade kvinnormed aggressiva släktingar eller bekanta“, tätt följda av HSB några år senare och deras beskrivning av invandrare som “arbetsmiljörisker” i samma andetag som de beskrev övriga arbetsmiljörisker såsom buller och asbest(!)

När romska familjer i staden desperat säger “Ni måste hjälpa oss, en hel generation av våra ungar håller på att knarka ihjäl sig!” blir resultatet att… Polisen skapar ett rom-register. Ett olagligt (givetvis) register där alla som har något som helst samröre med romer registreras: Gamla, unga, minderåriga, ingifta, levande, döda(!). Detta har även, som vore det en rent naturlig sak att göra, gällt romska EU-migranter som befinner sig i Sverige.

Skillnaden är uppenbar. Åtminstone på den som lever i den. Det märks på så banala, futtiga, saker som att busshållplatserna är sämre. Det märks på att städningen är sämre. Det märks på att (mark)skötseln rent generellt är sämre i våra områden.
Det märks även mer påtagligt: Fritidsgårdar stängs (här först). Skolor pressas (här först – varpå resurser sedan givetvis måste sköljas över dem för att undvika katastrof). Gators underhåll är sämre. Lekplatserna mer slitna. Vid nybyggnation tas mindre, sämre, obefintlig hänsyn.

Malmö är inte en förlorad stad. Malmö har aldrig varit en förlorad stad. Malmö är en stad där “marknaden” tillåts styra. En stad där vi gör skillnad på folk. På områden. Detta är en del av resultatet.

Eftersom ni sådde drakar…
Vad fan väntade ni er att skörda?

Rosengård, draksådd, romregister, romer, kvinnor, invandrare, Malmö, polisen, samhälle, nedmontering,Sverige, utsatthet, intressant?