Skördetid (ping @TransportFacket)

Transportarbetaren. Fackförbundsblaskan som tar upp en infekterad problematik utan att, exempelvis, se över de egna kommentarsfälten. Som för vidare de luttrades budskap utan att leverera mer analys än “Det bottnar i tristess, unga människor som inte har något att göra, säger Tommy Ljunggren.” Den enda meningen i en lång text på över trettontusen tecken.

Minns ni att vi varnade för detta på 90-talet? Minns ni att vi som var unga då protesterade i tusental? Minns ni hur det inte lyssnades på oss? Minns ni ursäkterna? Minns ni undanflykterna?

Jag minns.

Varför jagar polisen (numera) missbrukare och inte langare? Varför låter vi polisen fokusera på de snabba, enkla pinnarna, på de omedelbara resultaten?
Varför har polisen låtit vad som verkar ha börjat som någon sorts relationsbråk eskalera till dessa absurda nivåer?
Varför får polisen mindre gjort trots ökade resurser?

Varför monterade vi ner psykvården?
Varför klumpade vi ihop flyktingar för att enklare hålla koll på dem?
Varför monterade vi ner skolorna?
Varför stängde vi fritidsgårdarna? (Ja, den gamla klassikern.)

Varför slogs inte facken mer för att behålla jobben inom Sverige?
Varför ställer inte facken reella krav? Varför är facken beredda att “förhandla” om flyktingars lönenivåer? Varför bidrar facken till lönedumpningen?

Varför ställer Transportarbetaren inte dessa frågor? Varför spelar Transportarbetarförbundet, tidigare känt och erkänt som ett av de mer stridbara fackförbunden, rasister i händerna?

Kära Sverige, kära Malmö, kära Fackförbund:
Ni sådde drakar, varför är ni förvånade över skörden?

fackförbund, transportarbetaren, transportarbetarförbundet, Malmö, polisen, samhälle, nedmontering, Sverige, intressant?