Hur polisen göder rasismen inom kåren

Om polisen menar allvar med att åtgärda problem med rasism i kåren: Börja i det lilla, med de som förmedlar bilden av svensk polis till allmänheten. Börja med de rasistiska snutar som härjar fritt på gator och på sociala medier!

Det arbete och den möda svensk polis säger sig lägga ner på antirasistiskt medvetandegörande arbete väger oerhört lätt, betyder faktiskt inte ett skit, pga snutar som Peter “Peppe” Larsson (@peppe_larsson), Göteborg och Nikolina Bucht (@nikolinastankar), Stockholm. Hur mycket än polisen kliar sina huvuden & undrar “varför” kommer alla insatser att kvarstå som verkningslösa när denna typ av poliser, helt utan åtgärd, tillåts sprida en bild av polisen som ignorant, lögnaktig, intolerant, urskuldrande, rasistisk och sexistisk.

polis_peppe  polis_nikolina screenshot_20161023_203452

Kårandan som gör att poliser som Viktor Adolphson & Johan Säfström (@YB_Sodermalm) utan en blinkning kan säga, nåja skriva, “aldrig sett något felaktigt” när det gäller övergrepp & brott begångna av poliser är givetvis en direkt lögn: De har garanterat sett felaktigheter, de har garanterat fått vara med om övergrepp, om än på åskådarplats. Men inte nog med det; självfallet skadar det även förtroendet för polisen och därför även polisen som myndighet och poliser som myndighetsutövare!

På grund av denna vägran, närapå omöjlighet, att “se något”, på grund av den uppenbara oviljan att på riktigt åtgärda problematiken, så kommer “apajävel”, kastrationshot & rasism som ett brev på posten. Och precis som posten – som ju tidigare fungerade så mycket bättre än idag – verkar även polisen lida av samma sjuka, då då den ges allt fler, och mer, resurser men ändå klarar upp allt färre brott – om statistiken och rapporterna stämmer.

Då kvittar det hur mycket ni raderar i kursmaterial, hur mycket ni hävdar att ni “arbetar med problemet”: Ni blir nämligen ständigt påkomna med armarna upp till axlarna i varenda kakburk som finns att tillgå. Ni blir ständigt påkomna med oegentligheter. Ni blir ständigt påkomna med fiffel. Ni blir ständigt påkomna med olagligheter. Ni. Blir. Ständigt. Påkomna!

Från den allra färskaste och mest nyutexaminerade polis till längst upp i hierarkin. Från förordnade ordningsvakter till Kapten Klänning. Skiten finns överallt! I hela bygget, hela strukturen. Genomgående.

Och poliser som aktivt
1. sprider rasism
2. sprider lögner
3. förnekar rasismen och lögnerna,
4. förnekar problem inom polisen…

NI GÖDER PROBLEMET!

Vilket visar sig i olagliga “romregister“.
Vilket visar sig i olagliga “kvinnoregister“.
Vilket visar sig i allt det ruttna som ofelbart, alltid, återkommande dyker upp och som – även det – är polisen.

Sedan undrar ni varför förorten brinner?
Sedan undrar ni varför det kastas sten på er?
Sedan vill ni ha förtroende?
På fullt allvar?

Ni, polisen själva, är en stor del av problemet; ni har varit med och skapat det. Genom er rasism. Genom era lögner. Genom de fingrar ni ser igenom. Genom de barn(!) ni pekat med pistolerna på. Genom de rena trakasserier som ungar i betongförorterna utsätts för. Genom de barn(!) som körts ut långt från hemmen pga att ni mer eller mindre haft lust till det. Genom de förfalskade videobevis ni levererat till svenska domstolar. Ni är en del av problemet. En stor del.

Fakta är fakta!” (Citat Peter Larsson)

Mer som är fakta:

  • Alla är inte lämpade att vara poliser. Vissa bör helt enkelt inte få vara det. Exempel på detta är just Peter Larsson & Nikolina Bucht. Det är, å andra sidan, bara två exempel i mängden.
  • Det enkla faktum att “en polis alltid är i tjänst” innebär att varje gång de uttalar sig rasistiskt så gör de det i polisens namn. Oavsett vad ni säger. Att detta får fortgå med polisledningens goda minne accentuerar bara problemet.
  • En polis kan inte använda “yttrandefrihet” som försvar för att sprida rasism och rasistiska lögner. Yttrandefrihetsgrundlagen finns till för att skydda medborgaren mot makten. Den finns till för att skydda sådana som oss mot sådana som er. Yttrandefrihet är till för att skydda oss mot polisen.

Så åter till frågan: Är rasistiska polisers – ja, jag hävdar att någon som återkommande gör sig skyldig till att sprida rasism med fog kan antas vara rasist – spridande av fascisters lögner verkligen vad polisen är ute efter?

På riktigt? Att rasistiska snutar ska paja allt gott som polisen hävdar att myndigheten gör för att motverka just rasism och övergrepp?

Åtgärda problemen med rasism inom kåren polisen – Börja med de rasistiska snutarna. På gatorna och på de sociala medierna. Ni har fått två exempel.

…det finns så många fler.