ALERTA ANTIFASCISTA! – 1:a Maj i Jönköping

Som vore det en laggiven rättighet att hetsa mot folkgrupp och bedriva nazistpropaganda (ledtråd: det är det inte) så har Jönköpingspolisen återigen beslutat att ge nazister tillstånd att marschera på 1:a maj. På arbetarnas dag, på den dag då den internationella arbetarrörelsen manifesterar tillsammans.

Magkänslan säger att vi sett detta hända allt oftare på sistone: Nazister som återkommande får tillstånd att marschera på 1:a maj, som till och med får tillstånd att marschera på självaste kristallnatten! Detta trots att det de organisationer det handlar om är nazistiska och bedriver rasistisk politik och aktivism; ofta med våldsamt utfall vilket de senaste händelserna i Kärrtorp och Malmö visat.

Vi ser hur polis och rättskipande samhällsinstanser antingen står handfallna eller ger både indirekt och direkt stöd till fascism och rasism genom sina utbildningar, genom sin verksamhet, genom vem de väljer att markera mot och genom vem de väljer att låta slippa undan. För det är val det handlar om:
Någon gör ett val att släppa en nazist med Svoboda-mössa trots att personen ifråga nyss knivöverfallit åsiktsmotståndare. Någon gör ett val när den väljer att inte skicka ut poliser till en manifestation där det finns förhandsinformation om att nazister kommer att samlas. Någon gör ett val när den väljer att beskriva överfall som “bunkaslagsmål“. Någon gör ett val när den väljer att processa mot den som deltagit i ett självförsvar istället för att gå åt den som anfallit.
De senaste 30 åren – detta kan inte nog poängteras – har runt 30 människor fått sätta livet till i situationer där fascister och nazister haft det dödande vapnet i sin hand. Bara de senaste 10 åren rör det sig om 14 dödsfall, Mangs brott oräknade. Istället väljer säkerhetspolisen (och det är frestande att istället skriva “osäkerhetspolisen”) att fokusera på ett inbillat islamistiskt hot vars bekämpning de motiverar genom att hänvisa till personer som nästan undantagslöst friats i alla de lagprocesser de fått genomgå. Utom en, men han misslyckades ju nästan till och med att spränga sig själv.

Notera: Samma säpo som idag agerar knähundar åt våra egna riksdagsfascister, som jag ju gillar att kalla Sverigepsykopaterna. Som gör polisanmälan på direkt felaktiga grunder, åt Sverigepsykopaternas företrädare. Som olagligen hotar anställda på sjukhus när dessa i sin fulla rätt försöker hindra besök, från Sverigepsykopaterna, när dessa besök kan anses hota patientsäkerheten. Som hotar journalister(!) när dessa ställer frågor som är obehaglige för… Sverigepsykopaterna.

Högsta domstolen (HD) avkunnade 1996 en prejudicerande dom (mål B 3203/96). En man i Visby dömdes för hets mot folkgrupp då han burit märken med anknytning till nazismen.

Nå.

Dessa är val. Val som måste kontras mot de lagar vi har, och val som måste ses i relation till den myndighet – polismyndigheten – som exekverat dessa beslut. De senaste årens debatt har långt mer än klargjort exakt hur ruttet det kan vara inom svenskt polis- och rättsväsende.

Så.

Jönköpingspolisen – som för övrigt gjorde sig till åtlöje genom att lägga upp pseudoheroiska facebookposter på hur de minsann “vakar över buset” eller hur det nu formulerades – väljer återigen att ge dessa rasister, dessa nazister, dessa vars företrädare ofta är dömda våldsbrottslingar, våldtäktsmän och i somliga fall pedofiler, dessa personer som inte drar sig för att hänga ut barn på sina bloggar, detta patrask, tillstånd att marschera på 1:a Maj. I Jönköping. På den internationella arbetarrörelsens dag.

Då är det ju en jävla tur att det möjligen går att överklaga. Det gör du hos polisen i Jönköping via formuläret på deras hemsida. Här nedan följer ett exempel på hur du kan formulera dig.

Ärende: Överklagande till förvaltningsdomstolen i Jönköping

Jag vill överklaga Jönköpingspolisens beslut att ge demonstrationstillstånd på 1 maj 2014 i Jönköping till Svenskarnas Parti (SvP). Skälen är flera:

1) 1:a maj är arbetarnas dag, det är socialistiska demonstrationer den dagen. SvP är ett känt nazistiskt parti som framkallat bråk över hela landet. Ett parti vars anhängare återkommande ägnar sig åt, och sprider, hets mot folkgrupp. Ett parti vars militanta gren ger sig på oskyldiga människor med allehanda tillhyggen som vapen.

2) Man måste se nazisternas tillståndsansökan och val dag som en provokation och en kränkning mot Arbetarnas 1:a maj-dag.

3) Motdemonstrationer kommer att hållas, och de kommer att bli extra starka den dagen. Detta torde stå klart efter den senaste tidens antifascistiska demonstrationer som genomförts över hela Sverige.

4) Polisens extraresurser skulle inte behövas om polisen ger SvP tillstånd att demonstrera en annan dag istället.

Det är ingen demokratisk rättighet för nazister att demonstrera i Sverige, och särskilt inte på en dag som denna. Det finns uppenbarligen fullt stöd i lagrum för att neka. Jag länkar därför till f.d. polisen Erik Rönnegårds artikel i Dagens Juridik och hoppas att förvaltningsrätten prövar min överklagan och hjälper jönköpingspolisen hantera den juridiska sidan av demokratifrågorna så vi slipper nazistprovokationer fler gånger.

http://www.dagensjuridik.se/2014/01/tveklos-avsikt-med-lagskarpning

Datum Namn Epostadress

Läs mer i ärendet hos Dagens Juridik.

Läs även vad Jönköpingspolisen själva tyckte om 1:a maj 2013.

, , , , , , intressant?