Det finns inga “om”

Det finns inga “om”.
Nazister attackerade och sprang. De vittnesmål som finns talar om att det låg kvar en person i en pöl av blod efter att nazisterna flytt. Dessa personer (främst en) har själv försökt kontakta medierna för att påpeka de felaktigheter de tagit upp. Media har ignorerat.

Malmöpolisen har – sin vana trogen, låt oss vara ärliga – köpt den beskrivning nazisterna gett via bla sin propagandamaskin “realisten”. Nästan ord för ord, faktiskt. De var även väldigt snabba med att beskriva det hela som “ett bunkaslagsmål“, precis som de i Kärrtorp var snabba med att förklara den uppstådda situationen som “en vänsterdemonstration som urartat” efter att nazister anfallit.

Nå. Den som har/haft tillgång till nazisters utbildningsmaterial kan enkelt se att huggen är placerade för att åsamka så stor skada som möjligt och dessutom på ställen där ev. skyddsvästar inte täcker: sidor, armhålor, etc. De instruerar i just den sortens tekniker, vilket bla ledande nazister  talat om helt öppet på Twitter nu i dagarna.

Återigen: Det finns inga “om”. Detta var en attack av nazister mot antifascister, en attack vars metodik bekräftats av avhoppare från nazistorganisationer, en metodik vi som haft tillgång till nazisternas “utbildningsmaterial” mycket väl känner igen.

AFA startades på 90-talet som ett sätt att bekämpa det ökande nazistiska våldet, som ett sätt att skydda folk från fler lasermän, som ett sätt att försvara vänstern och sig själv när nazister anföll – något nazister gjorde även då. Jag vet, jag minns, jag såg det hända.
Att jämföra AFA och RF – bägge en form av självförsvar – med nazisterna är inte bara direkt felaktigt (även om metoder kan diskuteras) utan dessutom en diskussion som normaliserar nazismen, hatet, xenofobin och de vidrigheter som riktas mot QTBH-personer. Denna diskussion, denna normalisering leder till att vi idag ser en public service som inte vågar ta ordet “rasist” i sin mun ens när det handlar om våldsamma nazister, och medier som talar om “främlingsfientliga” och “invandringskritiska” när det handlar om, well, fascister och nazister.

Det är fegt, det är fel, och fortfarande finns inga “om”.

Researchgruppen pekas ut som “en hop kriminella våldsvänsteranhängare” som ett sätt att smutskasta dem. Lögner, givetvis. Researchgruppen är knappast våldsvänsteranhängare, och definitivt inte kriminella som grupp. Däremot är de nominerade till guldspaden för sitt senaste gräv, vilket är klart mer intressant än de epitet fascister väljer att ge dem.

För det finns inga “om”.
Det går inte att jämföra.
Antifascism är självförsvar!

Det finns bara ett val:
Sluta normalisera fascism, sluta normalisera nazism.

KÄMPA SHOWAN!

, , , , , ?